eerste dagen Mexico - Reisverslag uit Isla Mujeres, Mexico van Frank en renee Fonken - WaarBenJij.nu eerste dagen Mexico - Reisverslag uit Isla Mujeres, Mexico van Frank en renee Fonken - WaarBenJij.nu

eerste dagen Mexico

Door: Frank en renee

Blijf op de hoogte en volg Frank en renee

06 Februari 2025 | Mexico, Isla Mujeres

4 februari

Vroeg uit de veren vandaag want we moeten de trein van 06.03 halen om op tijd op Schiphol te zijn.

Na een snel ontbijt en een kop koffie, de backpacks om gedaan en door de kou naar het station.

Het is lekker vroeg maar er zijn toch al behoorlijk wat mensen op het perron als we daar aankomen.

De trein is op tijd en na twee overstappen komen we keurig op de beloofde tijd aan op Schiphol. Na het bagage inchecken en de altijd enerverende security en paspoortcontrole hebben we nog ruim de tijd voor een kop koffie. Met een vertraging van een klein halfuurtje , vertrekt ons vliegtuig naar Cancun waar we ruim 10 uur later landen.

Na de ook hier gebruikelijke paspoortcontrole en het wachten op de bagage, staan we een uurtje na de landing buiten in de warmte... het scheelt maar liefst 28 graden met thuis, even wennen dus.

Met de bus staan we na een half uurtje in Cancun centrum om 10 minuten later in te checken in ons hotel.

Cancun is nou niet echt "the place to be" maar om na de lange vlucht even te acclimatiseren: prima.

5 februari

Vandaag rustig dagje, marktje bezoeken, lekker eten , tickets geregeld voor Valladolid, waar we zondag naar toe gaan. Morgen gaan voor een paar dagen eerst we naar een eiland voor de kust van Cancun het Isla Mujeres ( vrouwen eiland).

6 februari

Na het uitchecken lopen we richting busstation . Daar moeten we een zogenaamde "colectivo" ( busjes die een bepaalde route rijden en langs die route stoppen waar nodig!)

langs de weg aanhouden om bij de haven te komen.

als we het juiste busje hebben gescoord ( er rijden er tientallen met allemaal een andere route) worden we voor 10 Pesos pp ( 47 cent) na een kwartiertje afgezet bij de haven.

Daar in de rij voor een ticket voor de ferry die de afstand naar het eiland in 20 minuten overbrugt.

Eerste indruk is dat het een behoorlijk toeristisch eilandje is met heeeeel veel winkeltjes, restaurantjes, duikscholen en touroperators. Toch heerst er een gemoedelijke en ontspannen sfeer , voor een paar dagen lijkt het ons best oké.

Een van de redenen om op het eiland te verblijven is dat we een van de komende dagen willen snorkelen en het onderwatermuseum bezoeken. Een verzameling beelden van figuren én voorwerpen die op 5 meter diepte op de bodem van de zee staat.

Maar hierover meer als we er geweest zijn.

Zo meteen nog even de benen strekken en wat te eten scoren.

Hasta luego

• 07 Februari 2025 - 06:49

Monique :

Fijn dat de heen reis goed is gegaan, beetje vertraging hoort erbij.

Onderwater museum dat is leuk om een keer te doen.

Heerlijk die temperatuur daar.

Hele fijne vakantie En leuk om jullie reisverslag te lezen.

• 07 Februari 2025 - 17:26

Noëlle Bolwerk:

Ha Frank en Renée, het belooft weer een mooie reis te worden met leuke uitdagingen! Dat onderwater museum lijkt me wel heel speciaal. Lekker snorkelen, mooi de onderwaterwereld bewonderen. Succes [e-1f973]

• 07 Februari 2025 - 19:55

Maya:

Leuk om de avonturen zo weer te volgen. Veel plezier!